Gradsko vijeće

Široki Brijeg: Usvojena godišnja izvješća Vatrogasnog društva i Crvenog križa

16. sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega nije imala zanimljivih točki dnevnog reda, a izdvajamo usvajanje godišnjih izvješća Vatrogasnog društva i Crvenog križa.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2018. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Širokog Brijega Vinka Topića u srijedu je održana 16. sjednica Gradskog vijeća na kojoj su bila nazočna 22 vijećnika.

Jednoglasno je usvojena Odluka o dopuni Odluke o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu koja je usvojena na sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. svibnja 2018. godine. Također usvojena je Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarske općine Turčinovići, i to parcele: k.č. 1338/25, k.č. 1338/26, k.č. 1338/27 i k.č. 1338/28.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Marinka Brekala sina Mirka iz Gornje Britvice.

Na današnjoj sjednici razmatrano je Izvješće Vatrogasnog društva Široki Brijeg koje je također jednoglasno usvojeno. U izvješću je navedeno kako je Vatrogasno društvu u prošloj godini imalo 188 intervencija, a od toga 180 su šumski požari, a ostale intervencije su na objektima i vozilima. Napomenuli su kako su od Grada Širokog Brijega dobili tehničku pomoć, novo vatrogasno vozilo, a od Županije Zapadnohercegovačke pick-up vozilo za brze intervencije.

Primljeno je na znanje Izvješće Crvenog križa Grada Širokog Brijega za 2017. godinu. U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje provode u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar i uz podršku Grada Širokog Brijega u 2017. godini organizirano je 11 akcija. Crveni križ u 2017. godini broji 1.375 upisanih darivatelja krvi, od čega je prikupljeno 1.090 doza dragocjene tekućine.

Kopirati
Drag cursor here to close