Zetra

SIPA provela akciju u centru za brojanje

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je da će Tužiteljstvo donijeti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2022. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) završili su uviđaj u Glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj "Zetri", potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

"O daljim eventualnim aktivnostima u ovom slučaju odlučuje postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine", naglasila je Miovčić, prenosi Srna.

Podsjetila je da je uviđaj izvršen zbog sumnje na jedno krivično djelo.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je da će Tužiteljstvo donijeti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu.

"Tužiteljstvo BiH će sa SIPA-om i partnerskim institucijama provesti sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti prijave o nezakonitostima, nakon čega će biti donesena odluka o daljem postupanju u ovom predmetu", kazao je Grubešić.

Naime, Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je kako je Tužiteljstvu BiH podnijelo novu prijavu nakon što je pronađeno još 37 krivotvorenih glasačkih listića na dva biračka mjesta u Brčko distriktu. Ranije su prijavljeni krivotvoreni glasački listići s dva biračka mjesta, Bratuncu i Šekovićima, gdje je bilo 36 krivotvorenih listića.

Kopirati
Drag cursor here to close