Pripreme

SIP se sastao sa Gradskim izbornim povjerenstvom Mostar

Prema priopćenju SIP-a, razgovaralo se o svim aspektima rada Gradskog izbornog povjerenstva i o tome kakvu podršku očekuje od SIP-a i organa vlasti.
Vijesti / Politika | 16. 07. 2020. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SIP / Sastanak SIP-a i Gradskog izbornog povjerenstva Mostar

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa članovima Gradskog izbornog povjerenstva Mostar u okviru pripreme izbora za Gradsko vijeće Mostara, koji će u skladu s članom 3. Odluke SIP-a o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine, biti raspisani po stjecanju svih neophodnih uvjeta.

Prema priopćenju SIP-a, razgovaralo se o svim aspektima rada Gradskog izbornog povjerenstva i o tome kakvu podršku očekuje od SIP-a i organa vlasti.

Izuzetno je značajno da i Gradsko izborno povjerenstvo Mostar bude upoznato o svim aktivnostima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i da bude potpuno spremno, u skladu sa svojim ovlaštenjima, provesti izbore u Mostaru.

Ovo je nastavak prakse Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se redovito sastaje s gradskim/općinskim izbornim povjerenstvima kako bi blagovremeno bili riješeni eventualni problemi u radu izborne administracije.

Nova izborna pravila za Gradsko vijeće Mostara su utvrđena Zakonom o izmjenama Izbornog zakona BiH („Službeni glasnik BiH“ br. 41/20 od 10. srpnja 2020. godine), koji stupa na snagu 18. srpnja 2020. godine.

 
Kopirati
Drag cursor here to close