Uspostava vlasti

SIP: Sazivanje konstituirajućih sjednica ne zavisi od nas

SIP je 6. studenog donio Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora provedenih u listopadu ove godine u BiH.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2018. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu s relevantnim propisima, od dana potvrđivanja rezultata izbora počeli su teći rokovi za sazivanje konstituirajućih sjednica organa vlasti za koje su izbori provedeni i ta aktivnost ne zavisi od Središnjeg izbornog BiH niti od dostave uvjerenja o dodjeli mandata, priopćeno je iz SIP-a. 

SIP je 6. studenog donio Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora provedenih u listopadu ove godine u BiH. 

''Naime, nakon što su potvrđeni i objavljeni rezultati, SIP je pristupio izradi i tiskanju uvjerenja i taj posao je završen u ponedjeljak, 12.11.2018. godine. U konzultacijama sa stručnim službama organa vlasti, SIP dogovara vrijeme i način dostave uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima organa vlasti'', priopćeno je iz SIP-a. 

Tako je stručna služba iz Skupštine Tuzlanskog Kantona preuzela u sjedištu SIP-a BiH uvjerenja o dodjeli mandata za novoizabrane članove te Skupštine, dok je uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima Skupštine Kantona Sarajevo jučer SIP dostavio na adresu Skupštine tog kantona, navedeno je u priopćenju.    

Kopirati
Drag cursor here to close