''Ne činite to''

SIP BiH uputio dopise izbornim komisijama u RS - ''Upozoravamo vas''

Dopis SIP-a BiH komisijama u RS poslan je nakon poziva Vlade RS organima za provođenje izbora iz Republike Srpske, da podnesu ostavke.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2024. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH uputilo je dopise općinskim i gradskim izbornim komisijama u entitetu Republika Srpska u kojima ih napominje i upozorava da je SIPBiH isklјučivo nadležan i ovlašten da provodi izbore BiH, saznaje Raport.

Dopis SIP-a BiH komisijama u RS poslan je nakon poziva Vlade RS organima za provođenje izbora iz Republike Srpske, da podnesu ostavke.

U slučaju da se neki članovi općinskih i gradskih izbornih komisija u RS premišljaju ili odlučili su ispuniti želje SNSD-a na čelu s Miloradom Dodikom i njihovim koalicijskim partnerima, saznaju da je SIPBiH preventivno sve njih podsjetio da su dužni postupati neovisno i nepristrasno i bez ispunjavanja političkih zahtjeva poštovati Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, te vjerno i savjesno obavlјati dodijelјene dužnosti.

Izuzev SIP-a koji se ranije oglasio i priopćenjem za javnost o pozivu Vlade RS-a organima za provedbu izbora na ostavke iako ih ta vlada nije ni birala nego SIPBiH, drugih reakcija na ovu aktivnost nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close