Reakcija

SIP BiH odgovara: Izborna administracija je nezavisna i nepristrasna

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine naglašavaju da su sve izborne komisije, kao i birački odbori, dužni postupati nezavisno i nepristrasno
Vijesti / Flash | 08. 04. 2024. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reagirajući na Informaciju Vlade Republike Srpske objavlјenu na službenoj web stranici, 6. travnja, kojom se pozivaju članovi organa za provođenje izbora iz RS-a da podnesu ostavke, iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine naglašavaju da su sve izborne komisije, kao i birački odbori, dužni postupati nezavisno i nepristrasno, poštovati Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, te vjerno i savjesno obavlјati dodijelјene dužnosti.

Iz SIP-a BiH podsjećaju da je članom 2.9 Izbornog zakona BiH, između ostalog, propisana isklјučiva nadležnost Središnjeg Izbornog povjerenstva BiH da koordinira, nadgleda i regulira zakonitost rada svih izbornih komisija i biračkih odbora.

Izbornim zakonom BiH nije predviđena bilo kakva uloga drugih izbornih komisija u provođenju ovih ovlasti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, niti mogućnost ove institucije da ove ovlasti prenese na bilo koju drugu izbornu komisiju.

Od svih članova izborne administracije, očekujemo zakonito i profesionalno postupanje koje nije u službi političkih interesa i zahtjeva, a sve u cilјu zakonite pripreme, organizacije i provođenja Lokalnih izbora 2024. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close