Prava

Policija HNŽ-a ide u štrajk

Sindikat ističe kako će prosvjed ''biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u MUP-u HNŽ-a…''
Gospodarstvo / Posao | 14. 06. 2018. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji planira održati javni prosvjed 25. lipnja s početkom u 11 sati na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru, kao mjesto gdje je to sada jedino moguće uraditi voljom Gradskih vlasti.

''Razlozi ovog protesta su nevjerojatni ali istiniti, naime policija kao garant zaštite osobne, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove'', navodi se u priopćenju policijskog sindikata.

Dodaje se kako će prosvjed ''biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u MUP-u HNŽ-a posebno u Upravi policije, činovanje i unapređenje policijskih službenika, ne izvršavanje pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanje pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu, te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika''.

Kao poseban razlog za prosvjedovanje navode odbijanje socijalnog dijaloga od strane poslodavca odnosno Vlade HNK/Ž, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close