Stabilna i neovisna TV

Sindikat BHRT-a traži pomoć OHR-a

Sindikalna organizacija BHRT-a podsjeća kako je stabilna i neovisna BHRT uvjet za kandidatski status BiH ka eurointegracijama.
Vijesti / Politika | 05. 09. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalna organizacija (SO) BHRT-a uputila je otvoreno pismo visokom predstavniku Christianu Schmidtu, Upravnom odboru BHRT-a i generalnom direktoru ove medijske kuće Belminu Karamehmedoviću, u kojem navodi kako niko od političkih subjekata i kandidata u svom programu nema jačanje Javnog servisa emitiranja BiH kao prioritet.

''Počela je izborna kampanja, no ntiko od političkih subjekata i kandidata u svom programu nema jačanje Javnog servisa emitiranja BiH (BHRT-a, Bosanskohercegovačke radio televizije) kao prioritet. Uspostava Korporacije Javnog sustava emitiranja je krucijalna i definirana Zakonom. No Zakon se još  ne primjenjuje. Time bi se osiguralo stabilno funkcionisanje BHRT-a, kao što je predviđeno i Zakonom'', navodi se u otvorenom pismu.

Ističe se, istovremeno, da je evidentno nastojanje OHR-a za jačanje institucija države te da bi bilo poželjno da se međunarodna zajednica uključi i u rješavanje spomenutog problema.

Sindikalna organizacija BHRT-a podsjeća kako je stabilna i neovisna BHRT uvjet za kandidatski status BiH ka eurointegracijama.

U pismu se, također, navodi, da Radio televizija Republike Srpske duguje više od 60 milijuna KM Javnom servisu emitiranja BiH, "čime su građani uskraćeni za proizvodnju kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programa".

''Mi u Sindikalnoj organizaciji BHRT-a koja je dio Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika BiH, koji broji 2.200 članova, pa smo samim tim i reprezentativni u ovoj medijskoj kući, očekujemo jači angažman OHR-a za pronalaženje rješenja opstanka i funkcioniranja BHRT-a'', navodi se u otvorenom pismu, koje potpisuje predsjednik SO BHRT-a Naser Husić.

Kopirati
Drag cursor here to close