Tijekom radnog vremena

Sebijina konkurentica prijavljena zbog odlaska frizeru

U jeku je predizborna kampanja, a direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović se ispred stranke SDA kandidirala za Skupštinu Kantona Sarajevo kao i doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović.
Vijesti / Politika | 22. 09. 2022. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, doktorica na Odjelu ginekologije i akušerstva na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), dobila je disciplinsku prijavu prije nekoliko dana zbog povrede radne obveze. Za N1 je poručila da je ta prijava neosnovana i bez ikakvih dokaza.

Naime, doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović prijavljena je da je 14. rujna za vrijeme radnog vremena na KCUS-u, u 14:25 sati viđena u frizerskom salonu, a da pretpostavljenog nije obavijestila o izlasku s posla.

Lažno upisivanje? 

Dalje je u prijavi navedeno da je tajnik Odjela za ginekologiju i akušerstvo doktoricu oko 15:00 sati pozvao na mobitel te da mu je ona rekla da nije na poslu, a istaknuto je i to da je njeno radno vrijeme do 16:00 sati.

U prijavi se dalje ističe da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović lažno upisala u evidenciju dolazaka i odlazaka liječnika, navodeći da je došla u 7:00, a izašla u 16:00 sati, te tvrde da to nije točno.

Povodom ovoga smo kontaktirali doktoricu Gavrankapetanović-Smailbegović koja nam je rekla da ta prijava nije utemeljena.

Foto: Privatna arhiva / Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović

"Ona se temelji se staljinističkom režimu slikanja i prijavljivanja u moje slobodno vrijeme. Kontinuirani mobing koji se vrši nada mnom na KCUS-u se samo nastavlja s ovom prijavom. To su sve pokušaji da me otjeraju i s Kliničkog centra i Medicinskog fakulteta. Na oba ta posla sam došla svojim mukotrpnim, poštenim i dugogodišnjim radom. To će potvrditi moje mnogobrojne pacijentice i moji studenti", navela je doktorica za N1.

Dalje je istaknula da je u frizerskom salonu fotografirala kolegica i da je time počinila krivično djelo. Dodala je Gavrankapetanović-Smailbegović da će protiv nje poduzeti određene korake, a zatim se ponovo osvrnula na ovaj cjelokupan slučaj.

Sve je politika 

"Pozadina svega je i moj politički angažman u Stranci za Bosnu i Hercegovinu jer je općepoznata činjenica da ću se maksimalno potruditi da ispravim nepravdu i greške zdravstvenih sustava koje trenutno vladaju. Za sve ovo sto rade mogu samo reći da je sramno. Meni je ovo samo razlog više da se uključim u borbu za bolje i pravednije društvo. Društvo bez diskriminacije, mobinga, slikanja, prijavljivanja ljudi u njihovo slobodno vrijeme. Borit ću se za društvo znanja, čestitosti, urednog školovanja, urednih diploma kao primjer budućim generacijama. Društvo bez mržnje, zlobe i straha", poručila je Gavrankapetanović-Smailbegović.

Važno je istaknuti i to da je ovaj slučaj moguće promatrati i iz jednog drugog kuta. Naime, u jeku je predizborna kampanja, a direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović se ispred stranke SDA kandidirala za Skupštinu Kantona Sarajevo kao i doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović.

Zanimljivo je da se obje nalaze na drugom mjestu na listama stranaka koje su ih kandidirale.

Poslali smo upit i KCUS-u u vezi s ovom temom, međutim, odgovor do objave ovog teksta nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close