VIDEO | Drama u emisiji

Bećirović: Napuštam studio dok se Bakir ne pojavi

Vijesti / Politika | 21. 09. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Bećirović napustio emisiju

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović napustio je studio emisije Pressing.

Naime, u studiju su trebali biti kandidati za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka, predsjednik SDA Bakir Izetbegović odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i predsjednikom Platforme za progres Mirsadom Hadžikadićem, prenosi N1. 

Nedolazak čelnika SDA Bakira Izetbegovića bio je razlog napuštanja emisije već u prvim minutama. Bećirović je studio napustio već nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?

"Što ste vi kao producent emisije dobili za objašnjenje zašto moj jedini protukandidat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu? Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića! Džaferović je dobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri posto. Hadžikadić je dobio deset prosto. Ja se sada nadam da pet ili šest posto Hadžikadića neće odlučiti izbore", kazao je Bećirović.

"Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u lipnju uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ. Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije sudjelovao u televizijskim debatama.

Ne želim ponavljati grešku opozicijskih kandidata iz prethodnih kampanja i igrati na pomoćnom terenu. Zbog nedolaska Bakira napustio sam studio N1 televizije. Zna se da sve ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem i gospodina Hadžikadića", napisao je Bećirović.

Kopirati
Drag cursor here to close