Predizborni skup SDA

Sebija Izetbegović: Treba začepiti rupe da pare iz države ne cure

''Para u državi ima, samo je ona k'o đevđir, svuda curi, treba začepiti rupe da pare ne nestaju“, kazala je na kraju Izetbegović.
Vijesti / Politika | 30. 09. 2018. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidatkinja za Parlament Federacije BiH i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović obradila se okupljenim stranačkim kolegama na skupu SDA koji je održan u Starom Gradu u Sarajevu.

Izetbegović je govorila o stanju u KCUS-u danas i kada je tek došla na mjesto generalne direktorice.

Istaknula je kako je ''KCUS imao 100 milijuna maraka duga, bio u fazi raspadanja u materijalnom i kadrovskom smislu'', ali ''od kada je ona direktorica, vraćeno je 83 milijuna maraka duga, zanovljena oprema, prostorije i primljeni mladi liječnici''.

''Mi ćemo nastaviti ovako – red, rad i dsiciplina za cijelu državu – otvaranje radnih mjesta, zapošljavanje mladih, pomoć invalidima, pomoć trudnicama. Nacionalni interes je da zaokružite članove SDA, Šefika Džaferovića, da date SDA sve poluge vlasti da ne ulazimo u koalicije u kojima su nam koalicijski partneri neprijatelji države'', poručila je supruga predsjednka SDA.

''Para u državi ima, samo je ona k'o đevđir, svuda curi, treba začepiti rupe da pare ne nestaju“, kazala je na kraju Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close