Upiru prstom

SDP: Vlada FBiH sabotirala nabavu cjepiva

Članovi Predsjedništva SDP-a BiH tvrde kako su informirani o sabotiranju nabave cjepiva koju je vodila Vlada Kantona Sarajevo.
Vijesti / Politika | 01. 07. 2021. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva SDP-a informirani su kako je Vlada FBiH sabotirala nabavu cjepiva koju je vodila Vlada Kantona Sarajevo, stoji u priopćenju  Socijaldemokratske partije BiH.

Kako ističu, oni neće odustati od inzistiranja da se kroz nabavu i imunizaciju što većeg broja građana osigura zaštita zdravlja stanovnika.

Naime, na sjednici Predsjedništva SDP-a BiH razgovarano je i o sastanku predsjednika stranke Nermina Nikšića s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Rečeno je kako će se nastaviti sastanci s vođama drugih stranaka, kako bi se prezentirala rješenja za racionalizaciju Federacije BiH koja je pripremio ekspertni tim SDP BiH predvođen Jasminom Imamovićem.

Planirana rješenja su usmjerena ka poboljšanju statusa i ravnopravnom tretmanu svih građana u Federaciji, navode u priopćenju.

Na sjednici Predsjedništva podržan je nastavak procesa dogovaranja oko zajedničkog nastupa na općim izborima u Republici Srpskoj.

Organizacije SDP-a su iskazale spremnost i motiviranost za terenski rad i pripreme pred izbore.

Također, istaknuto je kako je SDP BiH je pred predstavnicima međunarodne zajednice ponovio svoj stav kako za uvođenje elektronskog glasanja nije potreban novi Izborni zakon već da to svojom odlukom o načinu provođenja izbora propisuje SIP BiH.

SDP BiH smatra kako je ključ za osiguravanje promjene vlasti u Bosni i Hercegovini stvaranje pretpostavki za fer i poštene izbore.  

Kopirati
Drag cursor here to close