"Šokirani najavom gradonačelnika"

SDP: Kordiću, ne kopaj po ranama obitelji ukopanih u Liska haremu

"Zašto je to sve stopirano i zašto smo umjesto uređenja i spomenika dobili na Vijeću priču o izmještanju nek odgovori gradonačelnik Kordić", zaključio je Zalihić.
Vijesti / Politika | 29. 06. 2022. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba SDP BiH u Gradskom vijeću Mostara Arman Zalihić iznenađen je najavom gradonačelnika Marija Kordića o mogućoj ekshumaciji i prebacivanju ukopanih u Liska haremu.

"Pozivam gradonačelnika Kordića da ne kopa po ranama obitelji ukopanih u Liska haremu. Do sada je bilo političkih razlika, ali jučer sam prvi put ostao šokiran najavom gradonačelnika Kordića. Posebno imajući u vidu da sam od početka bio uključen u priču s OSCE i Civilnim žrtvama rata o ideji izgradnje spomenika civilnim žrtvama rata, ali u sklopu Liska haremu koje bi se tom prilikom ogradilo i dovelo u stanje kakvo priliči. Da je gradonačelnik bio na istoj liniji govori činjenica da je njegov savjetnik izradio idejno rješenje uređenja harema", rekao je Zalihić.

Dodaje da ne zna odakle sad priča o izmještanju, a da su razlozi koje navodi Kordić kako je prostornim planom tu predviđen park bizarni, budući da svaku sjednicu Gradsko vijeće mijenja plan po zahtjevu pojedinih investitora.

"Pa da li je problem onda i ovdje promijeniti plan da se mrtvi i njihove obitelji napokon ostave na miru? Svi koji potenciraju ovu priču neka se zapitaju kako bi se osjećali da u medijima čitaju o izmještanju mezara ili groba člana svoje obitelji. Na sastanku sam im jasno rekao da ne kreću u bilo kakve medijske priče ni oko uređenja prije nego porazgovaraju s članovima obitelji ukopanih. Dogovoreno je da gradonačelnik oformi tim koji će razgovarati s njima, a onda me sutra oko te teme zvalo pet novinara. Zašto je to sve stopirano i zašto smo umjesto uređenja i spomenika dobili na Vijeću priču o izmještanju nek odgovori gradonačelnik Kordić", zaključio je Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close