Mandatar i NATO

SDP: Kapitulacija pred željama Dodika

''Da bude potpuno jasno, dogovoreno ja da Bosna i Hercegovina prema NATO-u neće uputiti ANP, niti će ga usvojiti Vijeće ministara'', navodi Hezel.
Vijesti / Politika | 19. 11. 2019. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH smatra svjesnim popuštanjem ŠefikaDžaferovića i Željka Komšića, koji su nauštrb državnih interesa popustili Miloradu Dodiku i svjesno zaustavili NATO put Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju SDP-a BiH. 

''Očita bezuvjetna kapitulacija pred željama Milorada Dodika pokušava se zamaskirati sramotnim tumačenjima o slanju nakaradnog 'Programa reformi', umjesto ANP-a, u sjedište NATO-a'', stoji u priopćenju. 

Porazno je, navodi se, da su nakon 13 mjeseci i upornog ponavljanja da je ANP neupitan i da bez njega nema nikakve vlasti, isti taj ANP olako bacili pod noge, pretvarajući ga u nekakav činovnički akt, kojeg će umjesto institucija BiH, poput Vijeća ministara, provoditi Stalna misija BiH pri NATO Savezu.

''Da bude potpuno jasno, dogovoreno ja da Bosna i Hercegovina prema NATO-u neće uputiti ANP, niti će ga usvojiti Vijeće ministara'', navodi se. 

''Sada su u potpunosti jasne najave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da bez Milorada Dodika nema NATO puta, što se u konačnici danas i dogodilo. Na ovaj način Dodikova politika minimiziranja BiH i njenih institucija je doživjela potpuni trijumf u Sarajevu'', poručeno je. 

''Dok je takozvani ''Program reforme'' totalno nedorečen i prepušten kadru Milorada Dodika, a kojeg su imenovali Šefik Džaferović i Željko Komšić u travnju ove godine, utoliko je imenovanje Zorana Tegeltije mandatarom Vijeća ministara nedvojbeno jasno, što i jeste bio cilj Dodika i SNSD-a'', zaključio je Helez. 

Kopirati
Drag cursor here to close