Twitter komunikacija

Čović pozdravio mandatara: Ubrzavanje EU i NATO puta je vodeći cilj

Čović je na službenom Twitter profilu poručio kako je "formiranje vlasti pozitivan iskorak za Bosnu i Hercegovinu".
Vijesti / Politika | 19. 11. 2019. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine da za mandatara Vijeća ministara BiH imenuje Zorana Tegeltiju iz SNSD-a.

Čović je na službenom Twitter profilu poručio kako je "formiranje vlasti pozitivan iskorak za Bosnu i Hercegovinu".

"Ubrzavanje EU i NATO puta vodeći je vanjskopolitički cilj koji BiH pruža dugoročnu viziju razvoja. Suradnja, optimizam i ravnopravnost konstitutivnih naroda put su ka reformiranoj i snažnoj zajedničkoj domovini", istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Čović je u ponedjeljak otkrio kako bi se za "sedam, osam dana" trebao sastati sa liderima SNSD-a i SDA, Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem, kako bi se formiranje vlasti na razini države privelo kraju.

Podsjetimo, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata potvrđeno je kako će mandatar za sastav novog Vijeća ministara BiH biti kadar SNSD-am Zoran Tegeltija.

Tegeltija je imenovan na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana danas. Glasnogovornik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Kovačević rekao je kako ta stranka očekuje da imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bude potvrđeno i u Parlamentu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close