Izborne krađe

SDP: Da nije krađe, ne bi sjedili u Gradskom vijeću Mostara

Vijesti / Politika | 04. 05. 2023. u 10:53 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDP-a Mostar u priopćenju za javnost izrazio je žaljenje što Tužiteljstvo HNŽ-a ni nakon više njihovih poziva, ''ali i jasnih dokaza nije podiglo optužnicu za dokazanu krađu izbora u Mostaru 2020. godine''. 

''S druge strane, izrečenu kaznu od 500 KM i 300 KM za članove odbora koji su manipulirali izbornom voljom naših sugrađana na 13 biračkih mjesta tumačimo tek kao pranje savjesti članova SIP-a koji su odgovorni što nije otvoreno svih 150 kutija u Mostaru. Svima koji poznaju političke prilike u Mostaru je jasno kako će kazna biti plaćena od onih koji su ujedno i nalogodavci ove krađe, dok su  mnogi egzekutori zadovoljstvo pronašli zapošljavanjem u javna gradska poduzeća'', navedeno je iz mostarsko SDP-a. 

Tvrde kako ''najveću štetu trpe građani Mostara''. 

''Da su prebrojane sve kutije, oni koji upravljaju našim sudbinama u Vijeću posljednje dvije godine, tamo nikad ne bi ni sjedili.  Satisfakcija tražimo u činjenici da među pobrojanim nema ni jednog člana SDP-a i u tome što su javno objavljena imena kao opomena onima koji pokušaju 2024. zaustaviti neminovni poraz nacionalnih stranaka u Mostaru'', navedeno je u priopćenju SDP-a.

Podsjećamo, Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je kako je kažnjeno 13 biračkih odbora zbog izbora u Mostaru tako što su predsjednici odbora kažnjeni s 800 KM a članovi biračkih odbora s 600 KM uz zabranu angažiranja u tijelima za provedbu izbora na period od četiri godine od dana pravomoćnosti odluke a zbog pogrešno evidentiranih rezultata po kandidatima i političkim subjektima.

Kopirati
Drag cursor here to close