Podrška stranke

SDA: Tigar će iz ove bitke izaći kao ponosni bosanski gazija

Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava”, zaključuju iz SDA.
Vijesti / Politika | 12. 12. 2017. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDA u Bihaću oglasio se priopćenjem za javnost u povodu uhićenja Hamdije Abdića Tigar ističući i ostalih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike BiH. Iz SDA navode da se ne mogu oteti dojmu da su uhićenja usko povezana sa nedavnim presudama Međunarodnog suda u Haagu.

“Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski zapovjednik proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa, a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno”, navodi se u priopćenju za javnost.

Dalje se dodaje da je SDA ponosna na ratni put Armije RBiH, na zapovjednike i na sve pripadnike Armije, te na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom razdoblju.

“GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava”, zaključuju iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close