Regiranja

SDA poručila Vučiću što da izbjegava

SDA smatra kako treba prvo popraviti odnose sa Srbijom pa onda sa Srbima (u BiH)….
Vijesti / Politika | 18. 04. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dobri odnosi u cijeloj regiji su svakako neophodni, ali se oni moraju graditi prije svega između država'', priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA), povodom čestih izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o potrebi dobrih odnosa "Srbije i Bošnjaka", odnosno "Srba i Bošnjaka".

''Svaki put, očigledno namjerno, Vučić iz formule o dobrim odnosima izostavlja Bosnu i Hercegovinu, što stavlja znak pitanja na dobronamjernost njegovih javno izrečenih stavova. Dobri odnosi u cijeloj regiji su svakako neophodni, ali se oni moraju graditi prije svega između država. Kada se izgrade dobri međudržavni odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije, po automatizmu će se popravljati i odnosi između Srba i Bošnjaka kao naroda. I za jedno i za drugo potrebni su iskrenost i konkretna djela, a ne slanje dvosmislenih poruka'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da upravo takvu poruku predsjednik Srbije šalje i kada povezuje Kosovo i bh. entitet Republika Srpska, tvrdeći da su "Bošnjaci priznali Kosovo, pa zašto se onda traži da on ne prizna RS".

''Zna, naravno, Vučić da narodi ne priznaju države, već da se države međusobno priznaju, kao i što zna da se u međunarodno-pravnom smislu Kosovo i entitet RS nikako ne mogu povezivati. Jedina poveznica između Kosova i entiteta RS jesu teški ratni zločini koje je srpska strana počinila na ovim područjima, pa bi Vućiću vjerojatno bilo mudrije da ovakve usporedbe ubuduće izbjegava'', navodi se u priopćenju SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close