"Politički spinovi HDZ-a"

SDA opovrgnula Čovića: Nema razgovora na nivou FBiH

"To su politički spinovi HDZ-a. Nema takvih razgovora na nivou FBiH", kazao je Zaimović.
Vijesti / Politika | 01. 02. 2023. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je predsjednik HDZ-a Dragan Čović najavio da će Federacija BiH u roku od 15 dana imati novog premijera te kako "naši ljudi na terenu rade s predstavnicima Stranke demokratske akcije" ne stišavaju se reakcije iz SDA.

Pročitajte još

Čović je kazao da koalicija funkcionira tragom općeg sporazuma koji su čelnici stranaka potpisali. Na upit o formiranju federalne izvršne vlasti rekao je:

"Treba biti ozbiljan i ja mislim da ćemo mi to završiti i da će to biti jasno i našoj javnosti u potpunosti, već možda do kraja idućeg tjedna".

Mirsad Zaimović, potpredsjednik SDA, prokomentirao je navode iz HDZ-a o razgovorima ove dvije stranke, prenosi Avaz

"To su politički spinovi HDZ-a. Nema takvih razgovora na nivou FBiH. Jedino gdje može biti takvih pregovora su pojedini kantoni, čiji ustavi prosto zahtijevaju takvu vrstu eventualnog političkog dogovora i gdje ne postoji drugi način formiranja vlasti", rekao je Zaimović.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i državni zastupnik SDA Edin Ramić je na tragu potresa unutar "Osmorke" naveo kako postoje dva načina za formiranje Vlade FBiH.

"Dogovorom SDA/SDP/HDZ ili nastaviti raditi u postojećem sazivu, s novim rukovodstvom FBiH", napisao je Ramić na svom Facebook profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close