Reakcija

SDA: Odluke o uređenju BiH neće donositi Zagreb niti Grlić Radman

Odluku o tome kakvo će biti uređenje Bosne i Hercegovine neće donijeti Grlić Radman, službeni Zagreb, ili bilo koji drugi regionalni centar, bez obzira kakve teške izjave koristili i pritiske vršili.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2021. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gorana Grlića Radmana da Hrvatska neće dozvoliti da itko nametne građansko uređenje Bosne i Hercegovine, ne može se protumačiti nikako drugačije nego kao direktno miješanje u unutarnje stvari BiH koje ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima dvije države, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Odluku o tome kakvo će biti uređenje Bosne i Hercegovine neće donijeti Grlić Radman, službeni Zagreb, ili bilo koji drugi regionalni centar, bez obzira kakve teške izjave koristili i pritiske vršili, već isključivo institucije Bosne i Hercegovine. Bilo kakvo rješenje koje će dodatno produbiti postojeću diskriminaciju u ustavnopravnom poretku i izbornom zakonodavstvu BiH neće biti prihvaćeno i tu činjenicu ne mogu promijeniti bilo kakve uvijene prijetnje, pa ni ova koju je uputio šef hrvatske diplomatije, poručili su iz SDA.

Iz ove stranke navode da od samog miješanja u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine mnogo više zabrinjava činjenica da ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, zemlje članice Europske unije, inzistira na izmjenama Ustava i Izbornog zakona BiH koje su u direktnoj suprotnosti sa standardima Europske unije, Mišljenjem Europske komisije i preporukama Vijeća Evrope.

Ukoliko je Grlić Radman zainteresiran za rješenja koja su u koliziji sa građanskim standardima, može ih pokušati implementirati u Republici Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini će svaki građanin, bez obzira na njegovu etničku, vjersku i bilo kakvu drugu pripadnost, imati jednaka prava i SDA nikada neće pristati na rješenja koja diskriminiraju građane i koja nisu bazirana na europskim demokratskim standardima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close