"Vjerujemo da će ga položiti"

SDA o pečaćenju džamije u Neumu: Civilizacijski ispit za vlast

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac poziva nadležne organe na čelu sa općinskim načelnikom Neuma da riješe sporna pitanja u skladu s europskim vrijednostima.
Vijesti / Politika | 16. 02. 2023. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Smatramo da je ovo jedna vrsta civilizacijskog ispita za predstavnike lokalne vlasti Općine Neum i vjerujemo da će isti ovaj civilizacijski ispit uspješno položiti'', objavila je stolačka SDA povodom pečaćenja Tucakovića džamije u Rabranima, Općina Neum.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stolac poziva nadležne organe na čelu sa općinskim načelnikom Neuma da riješe sporna pitanja u skladu s europskim vrijednostima i od strane modernog svijeta općeprihvaćenim civilizacijskim normama.

''Vjerska prava i slobode su zajamčene mnogim europskim konvencijama i držimo da je u najmanju ruku neprimjereno ponašanje općinske administracije koja se trudi zaustaviti minimalne građevinske zahvate na Tucakovića džamiji u Rabranima. Dajemo punu podršku Islamskoj zajednici na čelu s muftijom mr. Salem ef. Dedovićem u procesu iznalaženja rješenja za potrebe džematlija koji žive u neumskoj općini i imaju potrebe za uvjetnim vjerskim objektom, a što je minimum za slobodno konzumiranje vjerskih prava'', navodi SDA.

Podsjetimo, lokalni portal Neum.online pisao je da su na ovom objektu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole.

Iz Službe za graditeljstvo su za neumski portal potvrdili da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekt, ali i da se izvođači uporno oglušuju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima.

Dragan Jurković, načelnik Neuma, za ovaj portal je izjavio da je inspekcija ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

''Povrijeđen je službeni pečat i traka i bit će podnesena kaznena prijava. Očekujem da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije te da postupite po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju'', rekao je ranije Jurković.

Kopirati
Drag cursor here to close