Reakcije

SDA o ministru iz helikoptera: Neviđeno bahaćenje

11. srpnja federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak do Potočara je išao službenim helikopterom sa svojim sinom Arnelom, inače federalnim zastupnikom.
Vijesti / Politika | 14. 07. 2023. u 16:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Helikopterom do Potočara

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH izdao je priopćenje za javnost u kojem se navodi da "zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutarnjih poslova FBiH Rame Isaka''.

''Nakon šo je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11. srpnja na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje. Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža'' - navodi se u priopćenju.

Ocjenjuje se kako se radi o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reagira.

''Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru. Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe obiteljskih druženja'' - priopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Federalnom parlamentu.

Naime, 11. srpnja federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak do Potočara je išao službenim helikopterom sa svojim sinom Arnelom, inače federalnim zastupnikom.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isaka bio je iznenađen činjenicom da je u javnost dospjela njegova privatna fotografija. Objašnjenje o vožnji nije davao, a fotografija je izazvala veliki broj reakcija.

"Ja radim 24 sata i uradio sam što nije neko za 20 godina. Pa evo i u vozilima s novinarima koji idu na teren se voze ljudi koji nisu novinari. Gdje to piše ko koga može voziti? Zakon je jasan, ne možeš vozilo koristiti za privatne svrhe, kad ideš u službenu posjetu možeš voziti bilo koga", rekao je Isak za Klix.

Šef ureda federalnog ministra unutarnjih poslova Ervin Mušinović objasnio je za Klix.ba kako je došlo do toga da se Arnel i Ramo Isak zajedno voze u službenom helikopteru.

"Procjena ovlaštenih službenih lica je bila da zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak u tom momentu mora putovati helikopterom", rekao je Mušinović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close