Genocid u Srebrenici

Potočari: Ukopano 30 identificiranih žrtava

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da se posebno poštovanje mora iskazati prema majkama Srebrenice.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 07. 2023. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari u utorak je obilježena 28. godišnjica genocida u Srebrenici.

Klanjana je dženaza i obavljen ukop 30 identificiranih žrtava iz srpnja 1995. godine.

Foto: Anadolija / Ukopano 30 identificiranih žrtava

Vjerski obred je predvodio reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović, a prisustvovalo je nekoliko tisuća ljudi iz svih dijelova BiH, regije i svijeta.

Nakon vjerskog obreda obitelji, prijatelji i susjedi prenijeli su tabute s posmrtnim ostacima do mjesta ukopa, prenose Agencije.

"Pogledajmo zajedno danas u ove nišane i izdignimo se iznad naše kobne sebičnosti i umišljenosti, odbacimo zavade i zablude da ćemo se spasiti ako budemo pognuli glavu. Služimo Bogu da bismo se oslobodili ropstva ljudima, Svemogućem koji nas potiče na ljubav i praštanje", poručio je Kavazović.

Foto: Anadolija / Ukopano 30 identificiranih žrtava

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da se posebno poštovanje mora iskazati prema majkama Srebrenice.

"Nikada mi nije bilo lako pronaći način kako da započnem ova obraćanja. Jer riječi koje izgovarate sa ovakvog mjesta postanu veće i od vas samih. I zato ih dugo biram jer su najteže. A istina je uvijek prosta. Pravda je uvijek čista. Dovoljno je kazati 11. srpanj", kazao je na otvaranju komemorativnog skupa u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje .

U Potočarila je bio i premijer Crne Gore Dritan Abazović koji je naglasio da "misli kako je važno da u ovim i dalje turbulentnim vremenima šaljemo poruku mira, solidarnosti sa svim žrtvama i šaljemo poruku nezaborava".

Foto: EPA / Potočari
Kopirati
Drag cursor here to close