Nijaz Nanić tvrdi:

SDA kupila vlast u USK za 250 tisuća KM?!

SDA, DF, NES potpisali sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu, a u vlasti bi trebala sudjelovati i Stranka za BiH.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2023. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijaz Nanić, bivši član stranke Narod i pravda iz Bužima, objavio je kako je SDA kupila NES s kojom je preuzela vlast u Unsko-sanskom kantonu.

''Pošto me SDA patriote prozivaju po svojim FB profilima, podijelit ću sa vama jednu istinu. Suzdržat ću se da ne spominjem imena, isključivo zbog časnih pojedinaca od kojih sam ovu informaciju dobio iz prve ruke.

Ponuđena cijena pojedincima iz vrha NES-a za suradnju sa SDA je bila sljedeća: 250 000 KM + pozicija (funkcija) po želji.

Začudilo me. Mislio sam da su puno skuplji'', napisao je Nanić na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, u zgradi Predsjedništva BiH, SDA, DF, NES potpisali sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu, a u vlasti bi trebala sudjelovati i Stranka za BiH.

Sporazum su potpisali predsjednik Kantonalnog odbora SDA u USK Jasmin Musić, Mustafa Ružnić (NES) i Almir Zulić, predsjednik DF-a USK. Potpisivanju je nazočio i Bakir Izetbegović, čelnik SDA.

Zastupnik Stranke za BiH u Parlamentu Federacije BiH, Admir Čavalić, komentirajući potpisani sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu rekao je kako se to odnosi ''čisto na taj kanton''.

''Riječ je o čisto kantonalnoj priči i ne treba da se prebacuje na federalnu razinu posebno zbog činjenice da su prethodno određeni predstavnici Trojke pregovarali sa predstavnicima SDA i DF-a. U tom smislu ne može se reći da su NES i Stranka za BiH uradili nešto neočekivano'', rekao je Čavalić .

To je, prema njegovim riječima, bio očekivan slijed događaja.

''Nakon što su određeni predstavnici Osmorke pregovarali sa SDA i DF-om na području USK, stvorio se određeni alibi da predstavnici NES-a i SBiH nastave te pregovore i mislim da su pregovori, koji su već rezultirali tim sporazumom, u najboljem interesu građana USK, privrednika jer taj kanton zaslužuje jednu stabilnu vladu. Mislim da će ova vlada sa 20 ruku biti vrlo stabilna'', dodao je Čavalić te napomenuo da to u ovom trenutku nije u doticaju sa federalnom razinom gdje je Stranka za BiH zajedno sa NES-om sastavni dio Osmorke odnosno šire koalicije sa HDZ-om i koalicijskim partnerima.

Kopirati
Drag cursor here to close