SIP

SDA kažnjena jer je gurala Izetbegovića

Odluka o kažnjavanju stranke SDA s novčanom kaznom izglasana je jednoglasno.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2022. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 34. sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH razmatrao se i prigovor SDP-a BiH u kojemu ta stranka tvrdi da je SDA prije službenog početka predizborne kampanje platila javno oglašavanje kandidata Bakira Izetbegovića.

SDP BiH dostavio je Središnjem izbornom povjerenstvu BiH prigovor u kojemu navode da je SDA vršila javnu promociju plaćenim javnim oglašavanjem u periodu nakon raspisivanja izbora te korištenjem usluga BH Telecoma poslala poruke k više tisuća birača u kojima se od njih traži da u medijskoj anketi portala Klix.ba glasuju za Bakira Izetbegovića kao preferiranog kandidata na listopadskim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH.

"U postupku je zaista utvrđeno da je SDA platila SMS poruke, da ih je poslala k više tisuća birača te u tom smislu, a imajući u vidu da je zabranjeno vođenje plaćene kampanje putem elektronskih i printanih medija, prijedlog službe je da SIP donese odluku da je stranka SDA odgovorna što je izvršila plaćeno političko oglašavanje prije službenog početka predizborne kampanje tako da je vršila javnu promociju putem BH Telecom pa joj se izriče novčana kazna u iznosu od 1.000 KM", rekao je za Klix Mišo Krstović, šef odjela za upravno-pravne poslove SIP-a.

Odluka o kažnjavanju stranke SDA s novčanom kaznom izglasana je jednoglasno.

Inače, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je usvojilo Odluku o određivanju redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za Opće izbore 2022. godine, u skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku ždrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

Sastavni dio usvojene odluke je Zapisnik sa ždrijebanja kojeg je Središnje izborno povjerenstvo BiH provelo 22. lipnja 2022. godine, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close