Nije dobio podršku

Arnaut: Zalihić je SDA-ov

"Mi smo svim srcem podržali Irmu (kandidatkinja Bh. bloka), ali zašto je tebi problem podržati kandidata SDP-a", napisao je Lulić.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2021. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon kandidature Armana Zalihića iz SDP-a za gradonačelnika Mostara, nastavljaju se nizati reakcije i neslaganja između partnera u Bh bloku.

Nakon Sabine Ćudić iz Naše stranke, koja je na svom Facebook profilu objavila kako SDP ruši Bh blok u Mostaru, svoje mišljenje i stavove iznijeli su i Lana Prlić (SDP), Damir Arnaut iz Naše stranke i Ismet Lulić (SDP).

Iskreno mi je žao što je SDP pokleknuo pritiscima i na ovaj način odlučio srušiti bh. blok u Mostaru, te dovesti u pitanje saradnju širom BiH.

Posted by Sabina Cudic on Wednesday, February 10, 2021

Lulić, koji je redsjednik KO SDP HNŽ-a poručio je da mu je žao da se interes Naše stranke završava samo sa sarajevskom čaršijom.

"Mi smo svim srcem podržali Irmu (kandidatkinja Bh. bloka), ali zašto je tebi problem podržati kandidata SDP-a", napisao je Lulić.

Odgovorio mu je Damir Arnaut navodeći da Zalihić nije njihov (SDP-ov).

Jer nije vaš, već PMP-ov (SDA-ov) 

Posted by Damir Arnaut on Wednesday, February 10, 2021

"Jer nije vaš, već PMP-ov (SDA-ov)", napisao je Arnaut na Facebooku.

Također, u priču se uključila i  potpredsjednica SDP-a Lana Prlić i to pozivom partnerima iz Bh. bloka da pomognu pri izboru gradonačelnika Sarajeva.

"Za nas je Mostar više od političkog marketinga. Bh. blok Mostar je isključivo radio kampanju za Mostar i radili su je Mostarci, a isto tako i nakon izbora. Zastupnici, kandidati i aktivisti iz Mostara su prebrojavali glasove, pisali žalbe i pregovarali, jer to i doliči lokalnoj politici. Podržavamo svakog kandidata Bh. bloka i naša podrška je uvijek bila bezuslovna, ali pošto nije bilo podrške ostalih partnera, ne znam zašto je toliko teško podržati kandidata kada dolazi iz reda SDP-a. U toku je izbor za gradonačelnika Mostara gdje je na Mostaru i Mostarcima da odlučuju, a zamolila bih da kolege iz Sarajeva iz Bh. bloka pomognu oko izbora gradonačelnika Sarajeva", poručila je Prlić.

Podjećamo, vijećnik SDP-a BiH i novi kandidat za gradonačelnika Mostara Arman Zalihić napustio je sjednicu prije prvog kruga glasovanja o gradonačelniku Grada Mostara te je objavio u stanci sjednice kako će tražiti odgađanje glasovanja za gradonačelnika i ako mu se to ne dopusti da će napustiti sjednicu.

Sjednicu su napustili i vijećnici SDP-a i Prve mostarske partije. 

Zalihić je rekao i da, ako se krene u proces na onaj način kako je objavila Koalicija za Mostar, jasno je ''ako iznesu Guzina u drugi i treći krug već znaju da će on izgubiti jer je on stariji vijećnik''.

Podsjećamo i da su nakon nastavka sjednice, u drugi krug glasovanja za mostarskog gradonačelnika  prošli Mario Kordić i Zlatko Guzin.

Zalihić: Kordić je pobjednik zato što je mlađi

''Taman da mi svi ostali glasamo za Guzina na rezultatu 17-17 Kordić je pobjednik zato što je mlađi. Iz tog razloga shvatili smo da sam jedini kandidat koji može pobijediti Kordića i zato me PMP predložila jer imamo sedam ruku. I sad je na Koaliciji da bira. U prvom krugu imamo u biti treći krug i na koaliciji je da bira je li im važnija funkcija gradonačelnika i interesi države BiH i Grada Mostara. Ukoliko žele imati gradonačelnika iz HDZ-a i ukoliko ima neki dogovor a nama se da nema, ustrajat će na tome da guraju Guzina na drugi i treći krug a znaju unaprijed da nema dovoljnu podršku. U skladu s tim ćemo tražiti odgodu glasanja pet dana da pokušamo naći podršku i da napravimo većinu od 18 ruku u Vijeću kako HDZ nakon svih ovih godina ne bi ponovno imao gradonačelnika'', rekao je Zalihić prije napuštanja. sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close