Reakcija

SDA i DF glasat će protiv smjene ministra Podžića

''Ne postoji nijedan razlog za smjenu ministra Podžića''.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2021. u 18:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasati protiv smjene ministra obrane BiH Sifeta Podžića, kada god da zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije bude na dnevnom redu.

Kako je priopćeno iz SDA, ne postoji nijedan razlog za smjenu ministra Podžića. Tegeltijin zahtjev je nepotrebno politiziranje. Da je tako, svjedoči činjenica da je zahtjev za smjenu ministra Podžića upućen Parlamentu od strane onih koji su blokirali rad tog istog Parlamenta.

''Umjesto što energiju troši na provođenje destruktivne politike stranačkog šefa Milorada Dodika, Tegeltija, kao i svi ostali izabrani i imenovani zvaničnici, konačno bi trebali da počnu raditi svoj dobro plaćeni posao u skladu s Ustavom i zakonom'', navodi SDA u priopćenju.

Zastupnici Demokratske fronte također će glasati protiv zahtjeva za smjenom ministra obrane BiH Sifeta Podžića, izjavio je Feni Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i čelnik Demokratske fronte (DF).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas Odluku o smjeni ministra obrane BiH Sifeta Podžića, koju je uputio Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tegeltija je naveo da je Odluku o smjeni ministra obrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o obrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutarnje povjerenje, te diplomatske odnose i inozemnu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close