Bivši visoki predstavnik

Schwarz-Schilling: Schmidt ima pravo govoriti u New Yorku

"Visoki predstavnik ima pravo da govori u New Yorku i samo veto ga u tome može spriječiti. I sada je zadatak pravnika iz odgovarajućih resora i zemalja da procijene hoće li dopustiti da jedna zemlja sve upropasti", kazao je Schwarz-Schilling.
Vijesti / Politika | 02. 11. 2021. u 22:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling boraveći u posjetu Bosni i Hercegovini u intervju za Federalnu govorio je međuostalim o trenutnoj situaciji u Vijeću sigurnosti i mogućnosti da Christianu Schmidtu uskrate obraćanje.

Između ostalog, rekao je da svi, a naročito Rusi, pokušavaju dokle mogu ići:

"Jednostavno probaju, iskušavaju. Ako drugi kažu uredu, onda su opet nešto postigli. Dakle, ne smije se reći uredu. I morate znati da ovaj put Rusi bi morali staviti veto da dovedu do promjena u Vijeću sigurnosti. Mislim da ovaj put Rusija neće staviti veto. Dakle, hoće li dobrovoljno odustati od toga, visoki predstavnik ima pravo da govori u New Yorku i samo veto ga u tome može spriječiti. I sada je zadatak pravnika iz odgovarajućih resora i zemalja da procijene da li će dopustiti da jedna zemlja sve upropasti. To ne može. Ako to ipak učine, onda je cijeli Zapad na jednoj nizbrdici", naglasio je za Federalnu Schwarz-Schilling. 

Kopirati
Drag cursor here to close