Neće moći, neće proći

Dodik o Schmidtovom izvješću: Pun laži, netočnosti i špekulacija

''Ono što je on napisao u svom izvještaju je puno klevetanja Srba i RS-a i ponešto Hrvata''
Vijesti / Politika | 02. 11. 2021. u 16:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne I Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik je reagirajući na informacije iz izvještaja visokog predstavnika Christiana Schmidta Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) ponovio raniji stav da Schmidt od Vijeća sigurnosti prvo treba pribaviti potvrdu da je uopće imenovan na poziciju visokog predstavnika.

''Ono što je on napisao u svom izvještaju je puno klevetanja Srba i RS-a i ponešto Hrvata, istaknuo je Dodik, dodajući da je ovaj dokument “pun laži, netočnosti i špekulacija i zato neće proći u Vijeću sigurnosti”.

Dodik ističe da će sačekati dan-dva kako bi vidio šta će se dogoditi.

''Nemamo ništa protiv Althea (EUFOR), a visoki predstavnik nema šta tražiti. Ovaj put se definitivno odlučuje ima li ili nema visokog predstavnika. Ja mislim da ga nema i da ga neće ni biti. Sve što bi on donosio, nema značaja. Neka bonnske ovlasti objesi mačku o rep. Neka ode u Vijeće sigurnosti i pribavi što treba, pa možemo razgovarati, a ovako nemamo šta razgovarati, poručio je Dodik na press konferenciji u Banja Luci.

Za sutra je najavljena sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj bi se trebalo razmatrati produženje mandata EUFOR-a, a najavljeno je i razmatranje izvještaja visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close