VISOKI PREDSTAVNIK

Schmidt poslao poruku mladima u BiH, a političarima poručio da se ne poigravaju s biračima

Nije vrijeme da se poigrava sa političkim tijelom i biračima, mi pratimo komentare koji se pojavljuju i koje smo imali u proteklim tjednima, rekao je Schmidt.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2022. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, večeras je nakon dvodnevne sjednice Vijeća za provedbu mira, pohvalio aktivnosti na uspostavi vlasti i naglasio kako nema mjesta blokadama.

Nema mjesta blokadama

“BiH ima povijesnu šansu i to nakon održanih izbora. Vidjeli smo da se nakon mnogo godina letargije stvari sada počinju mijenjati“, rekao je Schmidt i pohvalio političke dužnosnike spremne na kompromise i ostavljanje razlika po strani kako bi se, kako je istaknuo, konačno krenulo u provođenje reformi.

Neophodno usvojiti reformske zakone

“Nadam se da su sada vremena blokada iza nas i da su prošlo i da ću ja sa međunarodnom zajednicom doprinijeti dijalogu koji treba da se nastavi i da se formiranje institucija obavi u dogledno vrijeme i da tu nema prostora za blokade”, naveo je Schmidt i dodao kako je važna vladavina prava zbog čega je održao niz sastanaka s predsjednicima VSTV-a i Suda BiH kako bi se usvojili neophodno reformski zakoni.

Porukama mladima 

Mladima je poručio da ostanu u BiH i pomognu da zemlja bude bolje mjesto.

“Nije vrijeme da se poigrava sa političkim tijelom i biračima, mi pratimo komentare koji se pojavljuju i koje smo imali u proteklim tjednima", rekao je Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close