Politička situacija

Schmidt obavijestio EU o antidaytonskom djelovanju RS

''Schmidt ih je obavijestio i o posljednjim antidejtonskim aktivnostima u RS u vezi s izglasavanjem zakona s ciljem ograničavanja mandata Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika'', navedeno je iz OHR-a.
Vijesti / Politika | 18. 07. 2023. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je izvijestio Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta o političkim događanjima i izazovima u BiH.

''Schmidt ih je obavijestio i o posljednjim antidaytonskim aktivnostima u RS u vezi s izglasavanjem zakona s ciljem ograničavanja mandata Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika'', navedeno je iz OHR-a.

Inače, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će sljedećih dana predložiti uvođenje zakona kojim će biti stvoreno pravo za proglašavanje neprijatelja Republike Srpske.

"Da budu zapisani u povijesti kao neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske i Ustava BiH. Svi su strani suci bili protiv Ustava BiH", rekao je Dodik.

Istaknuo je kako je ''sve besmisleno ukoliko Republika Srpska izgubi imovinu'', navodeći da ''neće dopustiti narušavanje prava Srpske'' i da je ''njegova odgovornost da štiti budućnost Republike''. 

Podsjetimo Narodna skupština Republike Srpske na sjednici koja je u tijeku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona RS, kojim je između ostalog predviđeno da se kleveta tretira kao kazneno djelo, a propisane su i novčane kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close