Karan

Schmidt i sankcije su sigurnosni problem i terorizam za RS

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske je rekao kako američke sankcije predstavljaju silu koja ruši međunarodno pravo.
Vijesti / Politika | 01. 04. 2024. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan, izjavio je danas da Christian Schmidt i američke sankcije ulaze u sigurnosnu sferu i postaju sigurnosni problem za Srpsku.

Karan je, prenosi RTRS, rekao kako američke sankcije predstavljaju silu koja ruši međunarodno pravo.

Atak sile

"Ovdje se radi o ataku sile i ne samo kod sankcija, nego i kod primjene Daytonskog sporazuma", naveo je Karan.

Ističe da je Schmidt najveća sankcija Srpskoj.

"On nam zatvara sve. Zatvara građanima prava da u posredničkoj demokraciji odlučuju. Zamislite da mi građane na izborima pitamo treba li Schmidt odlučivati o nama. To je nevjerojatan apsurd", kaže Karan.

Pojašnjavajući šta zapravo znače sankcije, Karan kaže da "to znači kaznit ćemo sve one koji ne dozvoljavaju unitarnu BiH".

"Kaznit ćemo one koje čuvaju Daytonski sporazum, kaznit ćemo sve one koji ne dozvoljavaju da ovo bude zemlja samo jednog naroda. I kaznit ćemo sve one koji žele da se čuje njihov glas u zajedničkim institucijama BiH", naveo je Karan.

Udara se

Sankcije, naglasio je, su udar na Srpsku i njene institucije.

"Udara se na ministre, predsjednika Republike, predsjednika Vlade, predsjednika NSRS i srpskog člana Predsjedništva BiH. Netko je to čak rekao, kada udarate na institucije to može biti i terorizam", rekao je Karan novinarima u Banja Luci.

Podsjetio je da krivično djelo terorizam ima u sebi dvije komponente - ideološku i političku i udar na institucije da nešto urade ili ne urade.

"Ovo je može biti jedna vrsta netipičnog, ali mogućeg i terorističkog čina za Republiku Srpsku", zaključio je Karan.

Kopirati
Drag cursor here to close