Zakon

SBB napao Izetbegovića i Novalića zbog mirovina

Zastupnici SBB-a na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bili su protiv ili suzdržani da se po hitnoj proceduri razmatra zakon o MIO
Vijesti / Politika | 22. 11. 2017. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Saveza za bolju budućnost u Federalnom parlamentu smatraju da je isključivi krivac za neusvajanje zakona o MIO predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, koji je, kako tvrde, nakon godinu dana ataka uspio da razbije vladajuću koaliciju i "SBB gurne u opoziciju".

To je rekao šef Kluba SBB-a u zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović na današnjoj pres-konferenciji, te dodao da "zakon o MIO nije bio na Ekonomsko-socijalnom vijeće za teritorij Federacije BiH i da je sve rađeno u uredu federalnog premijera".

''Prijedlog zakona o MIO je protiv umirovljenika, stoga SBB traži da Vlada ponudi opoziciji povećanje mirovina, smanji enormnu potrošnju birokracije i u proračunu nađe novac koji je za to neophodan. Tražimo da vlada iznađe dodatna sredstva za potrebe boljih uvjeta umirovljenja pripadnika policije, koja u biti nisu velika'', poručio je Beganović.

Zastupnici SBB-a na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bili su protiv ili suzdržani da se po hitnoj proceduri razmatra zakon o MIO. Nakon toga na press-konferenciji Kluba SDA, zastupnici Stranke demokratske akcije kazali su da zbog glasovanja zastupnika SBB-a nije podržan hitni postupak i da su oni krivci za konačno neusvajanje zakona o MIO.


''Mi pristajemo na hitnu proceduru za 15 dana ako u prijedlogu novog zakona o MIO budu uvrštena rješenja koja će biti povoljna za sve umirovljenike a što između ostalog podrazumijeva i prihvaćanje našeg amandmana, a koji nije ni razmatran na sjednici Vlade Federacije BiH'', kazao je Beganović.
Kopirati
Drag cursor here to close