S promjena na pobjedu

Savez za promjene na izbore ide kao Savez za pobjedu

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica kaže da vjeruje u pobjedu Saveza za pobjedu
Vijesti / Politika | 22. 07. 2018. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za promjene od danas do općih izbora u listopadu nastupat će kao Savez za pobjedu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je na konferenciji za novinare objasnio da su pod tim imenom ovjerene zajedničke liste i kandidature Mladena Ivanića za srpskog člana Predsjedništva BiH i Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske.

"Uvjereni smo u njihovu apsolutnu pobjedu i u narednih 78 dana pokazat ćemo da je to velika pobjeda Srpske i da će naši kandidati odgovorno, ozbiljno i stručno u naredne četiri godine voditi Republiku i biti naš predstavnik u Predsjedništvu BiH", rekao je Borenović.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica kaže da vjeruje u pobjedu Saveza za pobjedu, te da će NDP dobiti poziciju premijera ili mjesto predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Kao budući predsjednik Srpske i zajedno sa koalicijskim partnerima radit ćemo na tome da napravimo odgovornu Vladu koja će raditi u interesu građana i vratiti povjerenje u institucije", istakao je Govedarica.

Kada je riječ o kandidaturama SDS-a, Govedarica je rekao da visoki funkcioneri ove stranke Mladen Bosić i Obren Petrović zaslužuju veliku pozornost, da je Bosić dragocjen i potreban stranci u kojoj ima svoje mjesto, ali da se ovaj put "odlučio za pobjedu".

"Smatram da Petrović može više da učestvuje u pobjedi, jer je Doboj veliko boračko tijelo, naviklo na njega i SDS kada je riječ o izbornom rezultatu. Bosić će u drugom domu parlamenta BiH imati veoma značajnu i odgovornu poziciju", objasnio je Govedarica.

On je naglasio da se ne smije doći u poziciju da se volja naroda kreira izbornom krađom, te da će učiniti sve da to bude spriječeno, a jedna od koraka je zaključak parlamenta BiH koji definiše nadzor nad štampanjem glasačkih listića.

Kandidat na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istaknuo je da su njegovo političko iskustvo i entuzijazam Vukote Govedarice puno bolja kombinacija od onoga što nude kandidati SNSD-a.

Ivanić izrazio je uvjerenje da će on i Govedarica pobijediti i donijeti novo, drugačije i bolje Srpskoj, te napomenuo da će svaki glas na izborima odlučivati, prenosi Fena.

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je da će podržati kandidate Saveza za ključne funkcije, a da će zajedno sa još tri stranke /Srpska Napredna, Napredna Srpska i Partija "Sloboda"/ nastupati u koaliciji za parlament Srpske.

Prema njegovim riječima, NDP je u okviru Saveza za pobjedu u koaliciji sa SDS-om i drugim strankama na listi za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Kada je riječ o sutrašnjem Kolegiju Narodne skupštine na kome bi trebao biti utvrđen dnevni red i termin održavanja 29. posebne sjednice, koju je zatražio predsjednik Srpske Milorad Dodik u vezi sa izvještajem Komisije za Srebrenicu o događajima u srpnju 1995. godine, Čavić je rekao da će SzP sutra prisustvovati toj sjednici.

Čavić je ocijenio da bi bilo bolje da je o ovome ranije raspravljano, ali ne u Narodnoj skupštini, već u Vladi koja je nadležna za ovo pitanje. On kaže da je u proteklih 14 godina bilo dovoljno vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close