Manji bh. entitet

SNSD tvrdi da Savez za promjene ruši Narodnu skupštinu RS-a

Vijesti / Politika | 13. 09. 2017. u 15:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) tvrde da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokracije, a time i RS-a.

''Ovaj, do sada, neviđen akt nasilja prema demokraciji, potvrdio je da njihovo djelovanje nije ni opozicijsko, ni alternativno, ni ideološko i što je najvažnije - sve što rade, rade bez podrške javnosti, koja je prije samo godinu dana na lokalnim izborima u RS-u rekla šta misli o njihovom djelovanju'', navode se u priopćenju iz ove stranke.

Tvrde da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Briana Hoyt Yee-a, koja je stigla u RS, i dobro poznato veleposlanstvo u Sarajevu".

''Političko Sarajevo želi uništiti RS, osoblje veleposlanstva želi da uništi Milorada Dodika i SNSD. Šta žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine'', navodi se u priopćenju.

Iz SNSD-a pozivaju sve opozicijske zastupnike u Narodnoj skupštini “da se okanu avantura i vrate u okvire normalnog ponašanja i parlamentarnoj diskusiji iz koje je uvijek kao pobjednik izlazila RS, ma ko bio vlast ili opozicija”.

Kopirati
Drag cursor here to close