Uspostava vlasti

Pratimo sve što radite: Bradara i Lendo sa Sattlerom o vlasti

Prema riječima Sattlera, Europska unija odnosno Ured koji predstavlja nastavit će pratiti sve procese u Bosni i Hercegovini s nadom kako će vlast na svim razinama BiH biti što prije uspostavljena.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2023. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sastanak Sattlera i Bradare

Specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini i šef Zastupništva  EU u BiH Johann Sattler danas je posjetio predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine Lidiju Bradara.

Na sastanku je razgovarano o uspostavi vlasti u Federaciji odnosno trenutnim izazovima s formiranjem Vlade FBiH.

Povjerenje

Razgovarano i o nužnim reformskim procesima odnosno prioritetnim zakonima europskog puta BiH.

Prema riječima Sattlera, Europska unija odnosno Ured koji predstavlja nastavit će pratiti sve procese u Bosni i Hercegovini s nadom kako će vlast na svim razinama BiH biti što prije uspostavljena.

Bradara je iskazala volju za dijalogom glede svih važnih tema te istaknula nužnost uspostave međusobnog povjerenja kao preduvjeta za suradnju na korist svih.

''Bosna i Hercegovina je zemlja konstitutivnih naroda i ostalih građana. Naše razlike su naša prednost i bogatstvo'', kazala je, između ostalog, Bradara, priopćeno  je iz njenog ureda.

Volja birača

Sa Sattlerom se sastao i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo, a tema sastanka bilo je i formiranje novog saziva Vlade FBiH.

''Potpredsjednik Lendo je naglasio potrebu što skorijeg okončanja tog procesa u skladu sa procedurama propisanim Ustavom FBiH i u skladu s većinskom voljom glasača. Lendo je izrazio očekivanje da će stranke koje su kandidirale izabrane članove rukovodstva FBiH i koje su kao takve nezaobilazne u tom procesu što prije postići dogovor koji bi rezultirao formiranjem novog saziva Vlade FBiH'', priopćeno je iz Ureda potpredsjednika FBiH Refika Lende. 

Kopirati
Drag cursor here to close