A to je...?

Sastanak HDZ-a u Livnu: Svi u vlasti moraju imati isti cilj

U Livnu je održan sastanak dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2023. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon formiranja svih razina izvršne i zakonodavne vlasti, svi moramo imati jedan jasan cilj i sve aktivnosti usmjeriti prema svim integracijskim ubrzanim aktivnostima'', kazao je  predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović u Livnu gdje je je nazočio redovitom sastanku koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH lokalne i županijske razine.

Kako je priopćio HDZ BiH, Čović je naglasio aktualnu političku situaciju te upoznao nazočne s aktivnostima oko formiranja vlast na svim razinama.

''Idući tjedan bi se trebala održati izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kako bi se potvrdilo Vijeće ministara, a nakon toga idu i intenzivniji razgovori oko Vlade Federacije BiH, te ubrazne aktivnosti oko imenovanja županijskih Vlada'', istaknuto je.

O temi programi i projekti od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske s osvrtom na ostvarene i aktualne programe, govorio je državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

''Suradnja i projekti koji pokrivaju brojna područja zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i infrastrukture se nastavljaju, kao i ukupna dobra suradnja ali i daljnje jačanje Programa prekogranične suradnje'', istaknuo je Milas. 

Čović je najavio kako će jedan od prvih sastanaka izvršne vlasti BiH biti s Vladom RH.

''Nastojat će se održati zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, kako bi se potvrdio nastavak intenzivne suradnje u oblasti gospodarstva, infrastrukture, tehnologije i svim drugim sferama koji predstavlja zajednički interes i prioritet za obje zemlje'', navedeno je.

Jedna od tema bila je i formiranje turističkih zajednica na lokalnim razinama. Dužnosnici su razgovarali o modelima i prilagodbi određenih oblasti kako bi se ukupna ponuda podigla na višu razinu.

Kopirati
Drag cursor here to close