Osobni moralni čin

Saša Magazinović podnio ostavku na dužnost predsjednika Glavnog odbora SDP-a

"Nastavit ću davati svoj doprinos SDP-u jednakim intenzitetom kao i do sada. Ova odluka ima veze samo sa mnom i nije dio ničega što bi mogli drugačije interpretirati, naveo je.
Vijesti / Politika | 02. 12. 2020. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saša Magazinović 

Saša Magazinović podnio je ostavku na dužnost predsjednika Glavnog odbora SDP-a

"Nastavit ću davati svoj doprinos SDP-u jednakim intenzitetom kao i do sada. Ova odluka ima veze samo sa mnom i nije dio ničega što bi mogli drugačije interpretirati, naveo je.

"Nikada me moje ime nije sprječavalo da kao i svaki drugi čovjek zdravog srca i uma, osjećam ogromnu bol zbog Srebrenice. Isto tako me nikada pripadnost nekoj grupi nije sprječavala da razlučim dobro od lošega, pa i onda kad je loše tu, među nama. Ovaj put loše je među nama. Greške su velike, a borba za njihovo ispravljanje mora biti daleko veća. Moja odgovornost je moralna. Bez ikakve namjere, bez ikakve želje - u trenucima kada čovjek vodi svoje borbe i proživljava vlastite gubitke, dogodi se da ostavi otvoren prostor koji je do tada štitio. Moramo se učiti odgovornosti. Moramo konzumirati evropsku demokratsku kulturu. Ne smijemo se praviti da nas se ne tiče. Trebamo prestati okretati glavu od problema. Kada se dese krupne greške, nije baš da se možemo ponašati kao da je sve u redu.

Zbog toga podnosim ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP BiH. To je jedini smislen i odgovoran potez koji mogu učiniti u ovom trenutku, budući da cijelu svoju političku karijeru inzistiram na odgovornosti, kako onih koji griješe i čine loše, tako i onih koji nečinjenjem sudjeluju u tome. Pa makar ta odgovornost bila moralna.

Za sve one, koji od SDP-a žele praviti mjesto progresa, poštovanja i političku organizaciju koja je sinonim za vladavinu prava, na raspolaganju sam. Za one druge svakako ne bi ni smjelo biti mjesta u Partiji.

Još jednom da ponovim, dužnost je, prije svega nas koji živimo u ovoj zemlji, da Srebrenicu štitimo - čuvamo sjećanje, brinemo se o onima koji su nadživjeli užas, ali i osiguramo vladavinu prava u svakom smislu. Moja ostavka je isključivo osobni moralni čin kojim šaljem poruku poštovanja prema Srebrenici, ali i SDP-u, onakvom kakav bi trebao biti", prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close