Blamaža

Šarović: Veće bruke nije odavno bilo

Naglasio je da je nemjerljiva politička šteta nastala zbog "ukradene" ikone.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović u izjavi za BN TV rekao je da je strašno, ako je sve točno, što se čuje u vezi s ikonom koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu, koji je vraća darodavcu dok Interpol ne utvrdi njeno porijeklo.

Pročitajte još

Radi se o ikoni staroj tri vijeka, za koju Ukrajina tvrdi da pripada njima i traži da se razjasni odakle ona u Dodikovim rukama.

''To znači da je ruskom šefu diplomacije Sergeju Lavrovu poklonjena ikona koja je ukradena iz nekog manastira u Ukrajini. Mislim da veće bruke i blamaže nije odavno bilo. Ne ulazim u to što će uraditi Tužiteljstvo BiH i neki drugi nadležni organi'', rekao je Šarović.

Naglasio je da je nemjerljiva politička šteta nastala zbog "ukradene" ikone.

''Zbog ovakvih stvari svuda bi letjeli ministri vanjskih poslova, mnogi drugi koji su u tome sudjelovali. Da li će se to kod nas dogoditi i da li će sankcije imati odgovorni, odnosno član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a trebalo bi. Kod nas je sve moguće, da se obrukamo do te razine i da se ništa ne dogodi. Nadam se da ovog puta to tako neće moći proći jer je mrlja na cijelom našem narodu'', kazao je Šarović za BN TV.

Kopirati
Drag cursor here to close