Slamka spasa

Šarović: Dodik bojkotom pokušava ostati na vlasti

"Dodik sada govori da će zloupotrijebiti resurse kao što su domovi kultura i škole. U ime koga on to govori, jer on ne može da to kaže u ime institucija, nego samo u ime SNSD-a", kazao je Šarović.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2021. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Cilj bojkota izbora o kojoj govori Milorad Dodik je da on i njegova stranka tako pokušaju ostati na vlasti", izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je poručio da Dodik nema pravo da u ime Republike Srpske i njenih institucija govori o tako krupnim političkim pitanjima jer ga za to nitko nije ovlastio, prenosi "Avaz".

"Dodik sada govori da će zloupotrijebiti resurse kao što su domovi kultura i škole. U ime koga on to govori, jer on ne može da to kaže u ime institucija, nego samo u ime SNSD-a. Neprihvatljivo je da to govori u ime cijele Republike Srpske jer u njoj postoje i neke druge političke snage koje drugačije razmišljaju kada je u pitanju izborni proces", kazao je Šarović.

On navodi da sadašnji izborni zakon odgovara vladajućem SNSD jer potiče izborne krađe, zloupotrebe, korupciju i prekrajanje izborne volje građana.

"Mi smatramo da izbore treba održati jer bojkot bi samo ostavio Dodika na vlasti što jeste njegov cilj. Takva njegova kombinatorika je nešto što mi nećemo podržati na bilo koji način i zbog toga on ne može govoriti u ime Republike Srpske", istaknuo je Šarović.

On je poručio Dodiku da prestane s predstavljanjem na koje po funkciji koju obavlja nema pravo.

Kopirati
Drag cursor here to close