Bojkot

Dodik: Moguće je da RS nikako ne izađe na izbore

Moguće je da Hrvati ne izađu na izbore, a ako bude uplitanja stranaca u rad Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ni Republika Srpska neće izaći na izbore, poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2021. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je za RTRS kako postoji mogućnost da izbori ne budu održani.

Moguće je da Hrvati ne izađu na izbore, a ako bude uplitanja stranaca u rad Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ni Republika Srpska neće izaći na izbore, poručio je Dodik i dodao:

''Možda će oporba iz RS-a pristati sudjelovati, ali mi ne bismo. I mi možemo ovdje onemogućiti da se ti izbori provedu. Bez obzira na to što bi to eventualno raspisalo Središnje izborno povjerenstvo BiH, dovoljno je da naše javne ustanove, kao što su škole i domovi kulture, ne damo na raspolaganje i da naše općine ne formiraju mjesne izborna povjerenstva''.

Sve ovo moglo bi nas dovesti u vrlo neizvjesnu političku godinu u BiH, jee su intenzivirani pregovori između predstavnika Hrvata i Bošnjaka oko izmjena Izbornog zakona, ali većih pomaka nema, prenosi RTRS.

U procesima pregovora pomažu i predstavnici međunarodne zajednice, a Hrvati žele osigurati biranje vlastitih predstavnika u Domovima naroda te u Predsjedništvu BiH, a osim toga vode se rasprave i oko tehničkih izmjena zakona te osiguravanja prava biranja i kandidiranja onim građanima koji se ne izjašnjavaju kao jedan od tri konstitutivna naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close