Raspodjela plijena

Šarović: Čović umjesto Uprave za neizravno oporezivanje, traži Centralnu banku

Čini se da smo vrlo mlaki i neprepoznatljivi što je loše za opoziciju generalno, ali i za SDS, rekao je Mirko Šarović, bivši predsjednik te stranke.
Vijesti / Politika | 01. 02. 2023. u 06:01 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirko Šarović, bivši predsjednik SDS-a, rekao je za magazin Mrežu Federalne Televizije, da Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, želi upravljanje Centralnom bankom BiH umjesto Uprave za neizravno oporezivanje.

"Umjesto UNO, Čović traži Centralnu banku"

"Nema jasnog glasa ni HDZ-a ni SNSD-a da su to oni nešto dogovarali. Niko ne ustupa određenu poziciju koja je vrlo važna, UIO može da se mjeri s Centralnom bankom. Do sada je na toj poziciji je bio predsjednik hrvatskog ili srpskog naroda, da bi to ustupio onda morate da dobijete nešto slično tome, nešto vrlo važno. Ne vidim u tome ništa sporno jer svako nastoji da bira ono što misli da je važno. Ako bih ja mijenjao Upravu, ja bih tražio Centralnu banku", rekao je Šarović i dodao: 

"Ako mi neko dozvoli da ako mijenjam UIO, a tražim nešto drugo, ja bih tražio najviše. Ne želim da govorim u tuđe ime, ali ja nikada ne bih tražio neku perifernu agenciju ili tijelo, tražio bih najviše jer bi to bilo korisno za one koje predstavljam."

"SDS ne treba više nikome"

Šarović kaže da je njegov subjektivan osjećaj da SDS ne treba nikome, da nema dovoljno energije koja bi trebala da se vidi.

"Ja sam izgubio izbore, zato nisam zagalamio. U stranci su smatrali da nismo uspjeli i da prve konsekvence treba da povuče šef stranke i ja sam smatrao da je to logična posljedica takvog rezultata. Da sam postupio drugačije, vjerojatno bi to bilo protumačeno kao moj pokušaj da po svaku cijenu ostanem na čelu stranke. To ne bi bilo dobro ni za SDS, a ni za mene lično. Čini se da smo vrlo mlaki i neprepoznatljivi što je loše za opoziciju generalno, ali i za SDS."

Kopirati
Drag cursor here to close