Aličković

Sarajlije upozorene na ''svaki mogući scenarij''

Vijesti / Politika | 09. 01. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivam Bošnjake posebno iz naselja koja se naslanjaju na tzv. istočno Sarajevo da večeras i sutra budu i u pripravnosti i da spavaju na jedno oko. Ne zato što nešto znam već zato što im ne vjerujem vrlo jednostavno. Čuju se trenutno rafalna pucanja kako iz Kukavice tako i sa Dobrinje i tzv. istočne Ilidže, pa budite malo oprezni'', objavio je na Facebooku Nihad Aličković, osnivač AntyDayton pokreta upozoravajući Bošnjake da spavaju na “jedno oko”.


Objavio je kako je na mostu u Sarajevu izvješen transparent da je RS genocidna tvorevina te kako proslava Dana RS-a ''ne mora značiti da će proći bez incidenta''.

''S obzirom da poznajemo njihove mračne strane, njihove spletke, igre, namještaljke, scenarije, igrokaze i slično, nemojte sebi dozvoliti da upadnete u jedan takav. Ta banda koja na silu misli da može sve, uvijek će biti spreman da žrtvuje nekoliko svojih pred smrt starih građana da bi izazvala navodni opravdani revolt za ovo ili ono. Naravno, ovo obilježavanje 9. januara u Lukavici je upravo to. Pokušaj stvaranja atmosfere da netko napravi nešto ili u najmanju ruku da oni isceniraju nešto. Budite oprezni i dostojanstveni ali budite pametni i mudri, ne dajte da vas vodi emocija već mudrost i iskustvo koje imamo s njima'', naveo je Aličković.

''Budite pametni, budite oprezni, ne prepadnuti, ne u strahu već na oprezu, pripremljeni za svaki mogući svenario. Građani Vraca, Grbavice, Dobrinje, Ilidže jednostavno neka sutra ne dozvole sebi da budu iskorišteni za bilo kakav scenario koji oni priželjkuju. Doći će vakat u to sam siguran kada im žeđ za našom krvi neće više mirovati i tad će nas izazvati. Tad, ja ne bi bio oni na njihovom mjestu'', poručio je Aličković na Facebooku.

U Republici Srpskoj se 9. siječnja obilježava kao dan entiteta unatoč presudama Ustavnog suda BiH koji je ocijenio kako je to neustavno jer podsjećanje na taj datum iz 1992. godine diskriminira Hrvate i Bošnjake jer je tada počeo njihov masovni progon s teritorija koji je Daytonskim sporazumom pripao RS.

Kopirati
Drag cursor here to close