Vrhovni sud

Sarajevo odbilo suditi Tigru

Tužiteljstvo je tražilo pritvor, što je Kantonalni sud u Bihaću odbio, a zatim je Krivično vijeće tog suda isti zahtjev vratio na ponovno odlučivanje. Tom prilikom je županijski tužitelj i tražio izuzeće bihaćkog suda.
Vijesti / Politika | 03. 01. 2018. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Federacije BiH odbio je kao neosnovan prijedlog Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona o prenosu mjesne nadležnosti na drugi županijski sud u Federaciji BiH u predmetu ''Hamdija Abdić i drugi'', objavila je državna televizija BHRT.Tako će predmet protiv Hamdije Abdića Tigra i drugih uhićenih zbog sumnje da su odgovorni za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića nastaviti da se vodi pred pravosudnim institucijama u Unsko-sanskom kantonu.

Novo ročište o određivanju pritvora koje traži bihaćko tužiteljstvo za sada nije zakazano.

Naime, tužiteljstvo je tražilo pritvor, što je Kantonalni sud u Bihaću odbio, a zatim je Krivično vijeće tog suda isti zahtjev vratio na ponovno odlučivanje. Tom prilikom je županijski tužitelj i tražio izuzeće bihaćkog suda.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su Hamdiju Abdića Tigra i još četiri osobe 11. prosinca prošle godine zbog sumnje da su odgovorni za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića.

Šantić je ubijen 8. ožujka 1995. godine, nakon što su ga iz Hotela Sedra odveli pripadnici jedinice za koju se u istrazi navodi da je njom zapovjedao Abdić.

Šantić je bio general HVO-a i zapovjednik 101. pukovnije. Jedan je od osnivača HDZ-a u Bihaću i bivši potpredsjednik stranke. Hamdija Abdić Tigar bio je zapovjednik 502. viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH, a sada je vijećnik SDA u Gradskom vijeću Bihaća.

Kopirati
Drag cursor here to close