Tko je kriv?

Rusko Veleposlanstvo u BiH poslalo poruku Americi

Iz ruskog Veleposlanstva su istaknuli da je u četvrtak ''svjetska zajednica postala svjedok još jednog sramotnog poteza Sjedinjenih Država…''
Vijesti / Politika | 19. 04. 2024. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Ruske Federacije u BiH objavila je da je pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica.

Iz Veleposlanstva Rusije su istakli da je Washington monopolizirao ulogu međunarodnog faktora u BiH kada je pretvorio objektivnog i nepristranog sudionika procesa jačanja mira i stabilnosti u BiH u oruđe svojih sebičnih neokolonijalnih težnji zbog čega, usprkos svojim laskavim govorima i demonstriranoj brizi, ne može biti "dokazani prijatelj", prenosi Srna.

"Čim neka zemlja prestaje da predstavlja za Amerikance političku svrsishodnost, kao i da donosi komercijalnu korist od više milijardi dolara, oni je ostavljaju bez žaljenja. To se pokazalo na primjeru Afganistana. To će se pokazati na primjeru Ukrajine", naveli su u ovom diplomatskom predstavništvu.

Iz ruskog Veleposlanstva su istaknuli da je u četvrtak ''svjetska zajednica postala svjedok još jednog sramotnog poteza Sjedinjenih Država nakon što je Washington u Vijeću sigurnosti UN blokirao prijem Palestine u UN, a da bi sebi napravili alibi podržavaju nezakonito samoproglašeno Kosovo i podstiču sukob u BiH''.

"Bukvalno `svojim bajunetama` guraju nelegitimnog prevaranta. Politizirane i jednostrane sudske presude koriste kao instrument za demonizaciju jednog konstitutivnog naroda BiH i za manipulaciju drugim konstitutivnim narodom BiH. Ova manipulacija je još više đavolija, jer zadire u duboko ukorijenjene osjećaje bola i ranjivosti nastale kao rezultat tragičnih događaja prošlosti", naglasili su iz ruskog Veleposlanstva.

Zato je, kažu, pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica.

Iz Veleposlanstva Rusije pozvali su političke snage zdravog razuma u BiH da odbace nadu u "zapadne Danajce".

"Samo dijalog unutar BiH je u stanju da osigura takve dogovore koji će služiti kao osnova za jačanje mira i stabilnosti, prevladavanje uzajamnih strahova i bojazni, stvaranje takvih uvjeta u kojima će BiH postati poželjna otadžbina za sve njene narode i građane", poručili su iz Veleposlanstva Ruske Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close