Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara

Košarac o Veleposlanstvu SAD-a: Tko im je dao mandat da se upliću u unutarnja pitanja

Košarac je naglasio da su njihove prodike o navodnom antidemokratskom, protuustavnom i antidaytonskom djelovanju vrhunac licemjerja i primjene dvostrukih aršina.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2024. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Staša Košarac istaknuo je da su prevršile svaku mjeru izuzetno bezobrazne i drske prijetnje Veleposlanstva SAD upućene legitimno i legalno izabranom predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Košarac je naglasio da su njihove prodike o navodnom antidemokratskom, protuustavnom i antidaytonskom djelovanju vrhunac licemjerja i primjene dvostrukih aršina.

"Tko priča o secesionizmu?! Je li secesionizam pozivanje na poštovanje Ustava i Daytona, te na unutarnji dogovor bez uplitanja stranaca? Gospodo, to je suverena i odgovorna politika, a ne secesionizam. Zaista ne znam s kojim pravom Veleposlanstvo SAD može govoriti o izbornom procesu u BiH. Tko im je dao mandat da se upliću u unutarnja pitanja u BiH", upitao je Košarac.

On je ukazao da Veleposlanstvo SAD na čelu sa Murphyjem na najdirektniji mogući način krši načela međunarodnog prava, prema kojem stranim vladama i međunarodnoj zajednici nije dozvoljeno uplitanje u unutarnje poslove suverenih država, nego imaju obvezu da poštuju njihovu političku neovisnost.

Košarac je na društvenoj mreži Instagram objavio da su prijetnja po suverenitet i stabilnost BiH upravo zapadni centri moći, koji nasilno pokušavaju prekrajati Deaytonski sporazum i da zagospodare životom na ovim prostorima.

"Oni će učiniti sve da uruše svaku mogućnost dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Njima nije u interesu da legitimno izabrani predstavnici naroda odlučuju o sudbini ove zemlje. To su, uostalom, dokazali i podrškom lažnom visokom predstavniku u nametanju izmjena Izbornog zakona", istaknuo je Košarac.

On je poručio kako Srpska nikada neće dozvoliti da izbornu volju njenih građana modeliraju nelegitimni stranci i karikature sa Zapada.

"Naše ustavno pravo je da organiziramo izbore na teritoriji Republike Srpske", rekao je Košarac, prenosi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close