Obraćanje u UN-u

Ruski i kineski veleposlanik složni: Schmidt nema pravo govoriti niti podnositi dokumente

"Želimo da kažemo da državljanina Njemačke Schmidta ne smatramo legitimnim visokim predstavnikom. Vijeće sigurnosti UN-a nije dalo odgovarajuću suglasnost za njegovo imenovanje na ovu funkciju", rekao je Nebenzja.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2022. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski veleposlanik u Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzja u srijedu je gotovo na samom počeku sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda na kojoj se raspravlja o situaciji u Bosni i Hercegovini, ponovio još jednom stav kako Christian Schmidt ne smatra "legitimnim visokim predstavnikom" u BiH.

"Želimo da kažemo da državljanina Njemačke Schmidta ne smatramo legitimnim visokim predstavnikom. Vijeće sigurnosti UN-a nije dalo odgovarajuću suglasnost za njegovo imenovanje na ovu funkciju", rekao je Nebenzja, između ostalog.

Na kraju svog obraćanja Nebenzja je kazao kako Moskva smatra da mjesto visokog predstavnika ostaje upražnjeno, prenosi "Avaz". 

"Njegovo prisustvo u prostoriji u ovom svojstvu potkopava autoritet Vijeća sigurnosti UN-a", istaknuo je dodavši da "Schmidt nema pravo govoriti ili podnositi bilo kakve dokumente".

Ovom stavu se priključio i veleposlanik Kine u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ipak, poslije njihovih obraćanja, Christian Schmidt se obratio veleposlanicima u Vijeću sigurnosti UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close