Zbrinuti

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

''Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH''
Vijesti / Politika | 25. 10. 2021. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je zabrinuta nepovoljnim trendom razvoja situacije u BiH i poziva da se obustavi destruktivno miješanje u poslove ove zemlje, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

''Zabrinuti smo nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH. Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, dobiva razmjere bez presedana, stvara potencijalnu prijetnju stabilnosti i sigurnosti u BiH i na cijelom Balkanu'', navodi se u komentaru koji je objavljen na siteu MIP-a.

Rusko Ministarstvo smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inozemstva, prenosi BHRT.

''Pozivamo da se hitno prekine destruktivno miješanje u unutarnje stvari suverene zemlje. Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira za rješavanje pitanja koja se ne tiču Daytona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u posljednje vrijeme bila u značajnom stupnju diskreditirana kršenjima prakse konsenzusa u toj djelatnosti'', dodali su u MIP Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close