Dan RS

RS proslavu seli u Sarajevo?

Prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske održana je 18. studenog kada je usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu…
Vijesti / Politika | 12. 12. 2022. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnji događaj povodom proslave Dana Republike Srpske 9. siječnja ove godine bit će održan u Istočnom Sarajevu, saznaje portal Mondo.

Navodno organizatori proslave trenutno razmatraju da svečani defile, koji je 9. siječnja održavan na Trgu Krajine u Banjaluci, ovog puta presele u Istočno Sarajevo. Istovremeno, svečana akademija bi kao i do sada trebala biti održana u Banja Luci.

Prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske održana je 18. studenog kada je usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

''Programom je prvobitno bilo predviđeno da i svečani defile, kao što je do sada bio običaj, bude održan u Banja Luci, ali je odluka u međuvremenu promijenjena'', piše Mondo.

Portal dodaje kako je programom predviđena i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Kulturnom centru "Banski dvor", kao i polaganje vijenaca i cvijeća na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, Spomeniku banjalučkim bebama, Spomenik borcima NOR-a i Spomen-kosturnici u Banja Luci.

Vijenci će biti položeni i na Srpskom vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu i spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića u Modriči.

Nekadašnji gradonačelnik Istočnog Sarajeva prije tri godine je pozvao republičke institucije da dio programa povodom Dana Republike Srpske održe u tom gradu, navodi Mondo.

Kopirati
Drag cursor here to close