Povlačenje

RS ne poštuje Ustavni sud, ali zbog njega povukla zakon

Višković je rekao kako postoji već sličan Zakon koji ima privremenu mjeru kod Ustavnog suda BiH, te da je ovaj Prijedlog povučen kako i on ne bi slično završio.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2023. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je da povlačenje Prijedloga Zakona o nepokretnoj imovini nema nikakvu političku pozadinu, objavila je Televizija BN.

Kako je kazao Prijedlog nije povučen ni zbog optužnica koje je potvrdio Sud BiH protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića.

Višković je rekao kako postoji već sličan Zakon koji ima privremenu mjeru kod Ustavnog suda BiH, te da je ovaj Prijedlog povučen kako i on ne bi slično završio.

Na pitanje znači li to da Vlada RS poštuje odluke Ustavnog suda BiH, Višković je negativno odgovorio i poručio novinarima da nisu dobro shvatili.

Višković je rekao kako su pravnici obrazložili da se pojavom zakona identičnog ranije donesenom postavlja pitanje njegovog daljeg života zbog privremene mjere koju je Ustavni sud BiH donio prije nego što je Narodna skupština donijela odluku o neprimjenjivanju odluka tog suda na prostoru Srpske.

"Od nas je kao predlagača traženo da zakon povučemo iz procedure da bi on u međuvremenu bio koliko-toliko iskorigiran, dodati neki drugi članovi i da bi bio znatno različit od postojećeg zakona koji ima privremenu mjeru Ustavnog suda", rekao je Višković novinarima u Narodnoj skupštini Srpske.

Istaknuo je kako će se prijedlog novog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti naći pred zastupnicima već na sljedećem redovnom zasjedanju Narodne skupštine Srpske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close